Leden

Friedje Top

Email: fjtop@ziggo.nl
Vanaf mijn vroege jeugd is fotograferen mijn hobby. In het bijzonder alles wat de natuur biedt. Om beter te leren fotograferen ben ik lid geworden van High-Res.

Tim van Leipsig

Sinds drie jaar heb ik een camera en heb me meteen aangemeld bij fotoclub High-Res. Het fijne van deze club vind ik, dat iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is, ongeacht het niveau of interesse van het soort fotografie. Of het nu natuurfotografie is, portrait of straatfotografie. Het is allemaal interessant om uit te proberen en je eigen weg hierin te vinden.

Jos van der Zande

Kort na de oprichting van de club ben ik lid geworden na de aankoop van mijn eerste digitale camera een Nikon D90. Ik heb sindsdien veel kunnen opsteken van mede clubgenoten en nog steeds. Als lid van de fotoclub blijf je geïnspireerd en gemotiveerd om foto’s te blijven maken, immers door veel te fotograferen en te kijken naar andermans werk leer je het meeste.

Claus Winderlich

Waarom ik bij een fotoclub ben?
Ik maak al mijn hele leven foto’s en ben begonnen met 10 jaar. (1ste camera was een praktica mtl 3 analoog, dus met filmpje) Maar zoals jezelf misschien weet was dit nogal een dure aangelegenheid en omslachtig. Daardoor is mijn interesse met de jaren ook een beetje vervaagd en vergeten.
Maar ik ben het genieten van een mooie foto nooit verleerd. Ik zag veel mooie foto’s langskomen op het internet en was altijd verbaasd hoe mooi soms een foto was. Ik vroeg mij af hoe de fotografen dit toch voor elkaar kregen. Veel op YouTube, facebook en diverse forums gekeken, maar daar zag ik door de bomen het bos niet meer. Fotografie is best wel een ingewikkelde materie. Dus toch maar aangemeld bij een fotoclub. Wij zijn een kleine vereniging/club met leden die allen interesse hebben in fotografie. De één in landschapsfotografie en de ander weer in b.v. Macrofotografie, of productfotografie enz. enz., eigenlijk komt alles aan bod. Ook worden er regelmatig uitjes, foto opdrachten, fotobesprekingen, lezingen of presentaties georganiseerd. Dus je kunt hier vrij snel met je vragen v.w.b. fotografie terecht. Gewoon leuk om aan deel te nemen in clubverband.

Wat zijn de vereisten?
Eigenlijk geen. Maar…………… wat is wel handig.
Door het digitale tijdperk is enige kennis van een computer is wel een aan te bevelen. Maak anders even een afspraak om een keertje langs te komen en de sfeer te proeven.

Henk Wijnhout

Sinds 5 jaar weer mijn oude hobby opgepakt en na 3 jaar lid geworden van een fotoclub. Door onze verhuizing naar Hengelo gezocht naar een bij mij passende fotoclub en deze heb ik gevonden in fotoclub High Res.

Bob Eskes

Lang, lang  geleden met een analoge Canon AE-1 camera begonnen. Daarna heeft het fotograferen een tijd stil gelegen. Een aantal jaren geleden weer de hobby opgepakt en o.a. actief geweest als amateurfotograaf bij de activiteitencommissie Slangenbeek. (zie www.eskes.com). Toen met een Nikon D90 en nu met een Nikon D500. Om beter te leren fotograferen ben ik  lid  geworden van de laagdrempelige fotoclub High-Res en sinds 22 februari 2022 zelfs tot voorzitter gekozen.