Expositie Wijkcentrum Hengelose Es

FotograafClaus Winderlich
Titel: Rust
Locatie, Urk
De foto is gemaakt op het kleine strandje in Urk. Op deze dag was er bijna geen wind. De donkere nevel trok langzaam vanuit zee landinwaarts en er was eigenlijk weinig te doen. Je hoorde enkel een paar meeuwen krijsen in de verte. Heb hier heerlijk genoten van de stilte, en geprobeerd de sfeer vangen in deze foto.
Techniek: Deze foto is gemaakt vanaf een statief met een 600 mm telelens op een brandpuntafstand van 150mm, omdat deze molens op een behoorlijke afstand staan (500 meter)
Exif: F/8, brandpunt 150 mm, 1/ 320 sec., ISO 100, bewerkt in LR en PS    .
Bewerking: Deze foto heb ik bewerkt in Lightroom (LR) Omgezet naar zwart wit en de hooglichten aangepast en nog een paar kleine details aangepast.

FotograafJos van der Zande
Titel: Bloem
Exif: sluitertijd 1/60 sec, diafragma f=4,5, ISO 100, lens 105 mm macro
Locatie: achter thuis genomen van de plant in een bloempot
Omstandigheid: daglicht, bewolkt, geen wind
Achtergrond: de plant net gekocht, de kleuren waren zo mooi dat het erom vroeg om gefotografeerd te worden.
Techniek; de opname gemaakt met een macro lens 105 mm en op statief. Geen flitser gebruikt alleen gebruik gemaakt van het aanwezige daglicht.
Digitale bewerking; foto bijgesneden (gecropt) om nog meer de focus te leggen op een bloem in het geheel van de plant, zowel als knop als ook volledig open. Ook heb ik de foto qua kleur wat opgehaald en de details verscherpt. De bewerkingen met Lightroom uitgevoerd.

Fotograaf:  Bert Zantinge
Titel: Al op jeugdige leeftijd interesse in de kunst
Exif : f/8,0  1/25 s  ISO 125  9,1mm
Locatie: sportzaal Weustag
Omstandigheid: daglicht, bewolkt
Achtergrond: De foto is ingestuurd n.a.v. de opdracht “RGB” binnen onze club. Aangezien ik dat interpreteerde als de primaire kleuren rood, geel en blauw, vond ik deze foto van een kleinzoon heel geschikt. Hij lijkt hier, al rond crossend op een skatebaan, overvallen te worden door de grote graffiti schildering op de muur.
Dat RGB in de fotografie staat voor “rood, groen, blauw” was mij even ontschoten.
Digitale bewerking: de foto is vanuit de RAW-opname slechts enigszins bewerkt in Lightroom. Het maken van een iets andere uitsnede en het iets aanpassen van de hooglichten waren de belangrijkste aanpassingen in vergelijking met de JPEG-opname.

Fotograaf:  Peter Staal

Fotograaf:  Wim van der Worp
Titel: Ik zie je
Nikon D750 met Nikkor 80-400
Locatie: Op de top van een duin op Vlieland een meeuw in volle vlucht vastgelegd. Hij kwam zwevend recht op me af en lijkt precies in de lens te kijken, waarmee hij lijkt te zeggen:  “Ik zie je wel!”

FotograafFriedje Top
Titel: Tulpen na een regenbui

FotograafHenk Wijnhout
Titel: Oranje Passiebloemvlinder
Efix: F5 – 1/500 sec – ISO 800 – 121,8 mm
Locatie: Luttelgeest
Omstandigheid: Zomerse dag in een binnentuin
Achtergrond: Deze foto is gemaakt in de vlindertuin van de Orchideeënhoeve Luttelgeest
Techniek: Beeld is gecropt

Fotograaf:  Frans Snoeijs
Titel: badmees
Camera: Nikon D7500 met Nikkor 200-500mm objectief

Fotograaf:  Karin Koopman

Fotograaf:  Henk Jan Bragt

Fotograaf:  Peter Cloosterman

Fotograaf:  Cees van Hoogmoed

Fotograaf: Tim van Leipsig
Titel: Bestemming
Exif: f/9 1/250 ISO125 19mm
Locatie: Stortplaats Domijn Enschede
Omstandigheid: Daglicht, bewolkt
Achtergrond: Dit is een foto-opdracht voor onze club, met als titel ‘bestemming’. Ik heb een eigenzinnig tafereeltje neergezet in een vervreemde omgeving. Wat de bestemming is en hoe de persoon hier in terecht is gekomen, is niet geheel duidelijk. Dat de foto vragen oproept, is de bedoeling. Ik vind de foto geslaagd, wanneer de kijker even blijft stilstaan en nieuwsgierig wordt wat zich hier afspeelt.
Techniek: Om het beeld te vervreemden, heb ik een groothoeklens gebruikt 19mm. Tevens is deze foto ingeflitst waardoor er een vreemde belichting ontstaat. De voorgrond en persoon lijken in een studio te zijn gefotografeerd, terwijl de achtergrond duidelijk buiten is.  
Digitale bewerking: De foto is bewerkt in Photoshop. De huidskleur is minder roze gemaakt en de wolken hebben meer contrast gekregen.

FotograafBob Eskes
Titel: In het treintje
Locatie: Hengelo, Slangenbeek, Wijkfeest
Digitale bewerking: Foto is gecropt